Çerez Politikası


Çerez Politikası
  1. Kapsam
Bu Çerez Politikası (“Politika”),Eron E-Ticaret Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (“Eron”veya “Şirket”) tarafından yürütülenwww.baxana.comalan adlı internet sitesi için geçerli olup, çerez kullanımına ilişkin ilkeleri açıklamaktadır. 6698 sayılı “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” (KVKK)’nun 10.maddesi uyarınca Eron aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin vewww.baxana.comadresli web-sitemizi kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar.
  1. Çerez (Cookie) nedir?
Çerez; bir internet sitesinin düzgün bir şekilde çalışması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi, sitenin geliştirilmesi ve optimize edilmesi amacıyla cihazlara (bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb.) yerleştirilen küçük veri parçacıklarıdır. Çerezler konusundan daha detaylı bilgi içinwww.aboutcookies.orgvewww.allaboutcookies.orgadreslerini ziyaret edebilirisiniz. Çoğu web tarayıcısı çerezleri destekler; ancak, kullanıcılar tarayıcılarını belirli türlerde çerezleri veya özel çerezleri reddedecek şekilde ayarlayabilirler. Bunun yanı sıra kullanıcılar diledikleri zaman çerezleri silebilirler. Temel olarak 4 farklı işlev gören çerez türü vardır: Sitenin çalışması için zorunlu olan çerezler Şirketimiz tarafından işletilen internet sitesinin size sunduğu temel özelliklerinden faydalanmak için zorunlu çerezlerdir. Bu çerezler olmadan internet sitemizi sağlıklı görüntülenemez ve özelliklerinden faydalanmazsınız. Bunlar geçici çerezler olup, tarayıcınızı kapattığınız anda silinmektedir. Sitenin işlevselliğini artıran çerezler Sizin ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize göre internet sitemizi fonksiyonel olarak uygun hale getirir ve yapmış olduğunuz tercihlerin (dil ayarları, girişlerin otomatik tamamlanması vb.) hatırlanmasına izin verir. Bu çerezler olmadan, internet sitesi daha önce yapmış olduğunuz tercihlerinizi hatırlayamaz ve size kişiselleştirilmiş bir deneyim sunamaz. Site’nin analizi için gerekli olan çerezler İnternet sitemizin performansını ve kullanıcı deneyimini arttırmamıza yardımcı olan çerezler olup, sayfalarımızın kullanıcı ziyaret sıklığı, alınan hataların kaynağı, kullanıcıların sitelerimizde geçirdiği toplam zaman gibi kullanım verileri hakkında bilgi sağlamaktadır. Reklam ve pazarlama için kullanılan çerezler Şirketimizin bilgisi dahilinde kullanılan üçüncü parti tedarikçilere ait çerezlerdir. Bu çerezler ile birlikte müşteri deneyimin artırmak, kişiselleştirilmiş reklam gösterebilmek ve yayınlanan reklamların takibi, performans ölçümleri ve hedeflemeleri yapılabilmektedir.
  1. Çerez Toplama Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri
Eron,www.baxana.comüzerinden ziyaretçilerden çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir. Eron tarafındanwww.baxana.comsitesinde yer alan çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel verileriniz aşağıdaki hukuki sebeplere istinaden işlenmektedir:
  • Zorunlu çerezler, Site’nin çalışır biçimde sunulabilmesi amacıyla KVKK’nun 5. maddesi uyarınca “bir sözleşmenin kurulması veya ifası ile doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması”, “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması”, “Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, “Kanunlarda açıkça öngörülmesi” hukuki sebeplerine istinaden işlenmektedir.
  • Buna karşılık diğer çerezler vasıtasıyla toplanan kişisel veriler ise veri sahibinin açık rızasına istinaden işlenmektedir.
  1. Sitemizde Kullanılan Çerezlere İlişkin Bilgiler
Çerez Servis Sağlayıcısı Çerez İsmi Çerez Tanımı Çerez Süresi Tsoft (Tekrom) uye_sifre Kullanıcışifre bilgisi(BeniHatırla) 60 gün Tsoft (Tekrom) uye_sifre_encry Kullanıcı şifre bilgisi encry şifrelenmiş sha512 (Beni Hatırla) 60 gün Tsoft (Tekrom) email Kullanıcı mail bilgisi (Beni Hatırla) 60 gün Tsoft (Tekrom) CookieLaw Kullanıcı çerez politikasına onay verip vermediğini sorgular 15 gün Tsoft (Tekrom) last_products Kullanıcıların son incelenen ürünleri kayıt eder 10 gün Tsoft (Tekrom) TSOFT_LOGGED Kullanıcının üyeliğini o oturumda yapıp yapmadığını tutmak için 6 saat Tsoft (Tekrom) MobileNotifyClose Mobil tarayıcı üzerinden siteye giriş yapıldığında mobiluygulama bilgilendirmesinin kapatıldığını öğrenmek için kullanılır. 180 gün Tsoft (Tekrom) utm_source Reklam uygulamalarında hangi reklam firması üzerinden geldiği bilgi yazılır. 7 gün Tsoft (Tekrom) utm_medium Bu çerezleri, web sitemize ilk geldiğiniz yerden depolamak istiyoruz. 7 gün Tsoft (Tekrom) MusteriNeredenGelmis Bu çerezi, müşterinin web sitesine nereden geldiğini görmek ve bu verilerden rapor oluşturmak için kullanıyoruz. 30 gün Tsoft (Tekrom) countryCode Bu çerezi, web sitesine hangi ilçe müşterisinin müşteri sipariş fiyatlandırması ve yerelleştime amaçları için kullanıyoruz. 30 gün
  1. Çerezlerin Kullanılma Amaçları ve Çerezler Aracılığıyla Toplanan Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları
Çerezler, Şirket tarafından işletilenwww.baxana.comalan adlı internet sitesinin;
  • Çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek,
  • Siteyi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak,
  • Site’nin işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak,
  • Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek amaçlarıyla kullanılmaktadır.
Eron tarafından aşağıdaki amaçlar nedeniyle çerezler aracılığıyla ziyaretçilerin kişisel verileri işlenebilmektedir:
  • Site ziyaretçilerinin hareketlerini takip etmek,
  • Ziyaretlerini uygun bir şekilde gerçekleştirmelerini temin etmek ve bir sonraki ziyaretinizde bilgilerinizin hatırlanmasını sağlamak,
  • Site yapısını ve içeriğini iyileştirmek ve geliştirmek,
  • Ziyaretçi kullanımlarını istatistiksel olarak değerlendirmek,
  • Çevrimiçi reklamcılık faaliyetlerinde bulunabilmek,
  • İnternet sitesinde yer alan içeriğin sizin ve bilgisayarınız için en etkili şekilde sunulmasını sağlamak,
  • Seçmeniz durumunda hizmetlerimizden interaktif olarak yararlanmanızı sağlamak,
  • Ziyaretçi tercih ve ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirilmiş hizmetler sunabilmek.
  1. Veri Sahibi Olarak Haklarınız
Kişisel verilerinizin Eron tarafından işlenmesi ile ilgili olarak; KVKK’nin 11. maddesi uyarınca;
  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme, düzeltme veya silme işlemlerinin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarınız bulunmaktadır.
  1. Çerezlerin Yönetimi
Tarayıcınızın türüne göre çerezlere izin verme veya çerezleri reddetmek kapsamında atmanız gereken adımlar değişiklik gösterebilir. Bu kapsamda aşağıda farklı tarayıcılar özelinde yapılan açıklamaları dikkate alarak izin verme veya reddetme hakkınızı kullanabilirsiniz: Google Chrome: Browser’ınızın “adres bölümünde” yer alan, “kilit işareti” veya “i” harfini tıklayarak, “Cookie” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya bloke edebilirsiniz. İnternet Explorer: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “Tool” veya “Araçlar” Bölümünden “Güvenlik” sekmesini tıklayın ve “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerez yönetimizi gerçekleştirin. Mozilla Firefox: Browser’ınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerez yönetiminizi yapınız. Diğer browserlar için de (opera, microsoft edge gibi), ilgili browser’ın yardım veya destek sayfalarını inceleyebilirsiniz. Safari: Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi sağlayabilirsiniz.
  1. Kişisel Verilerinizin Üçüncü Taraflara Aktarılması
Çerezler aracılığıyla Şirket tarafından toplanan ve/veya bunları işleyerek elde edilen kişisel verileriniz, işbu Çerez Politikasında belirtilen kişisel veri işleme amaçları kapsamında Şirket tarafından işletilen Site’nin yayını ve işletilmesi konularında destek ve hizmet aldığımız yurt içinde ve yurtdışında bulunan tedarikçiler ve iş ortaklarımızla paylaşılabilecektir.
  1. Gizlilik Politikasında Değişiklik Yapılması
Eron, işbu Çerez Politikası’nı yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.
  1. Bizimle İletişime Geçin
Şirketimizin işbu Çerez Politikası, Veri Saklama ve İmha Politikası ve mevzuat kaynaklı sair yükümlülükleri ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak ve talep ve şikâyetlerinizi tarafımıza iletmek için bize her zaman aşağıda verilen adres üzerinden ulaşabilirsiniz. Adres: Halaskargazi Mah. Şafak Sok. Erler İş Merkezi No: 5-7 İç Kapı No:2 Şişli İstanbul E-mail: info@baxana.com.tr Çerez Politikamız, ...10.2020 tarihinde güncellenmiştir. Eron E-Ticaret Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi olarak, internet sitemizde kullandığımız çerezleri değiştirebilir, ilave çerezler kullanabilir veya mevcut çerezlerin kullanımına son verebiliriz. Bu kapsamda Çerez Politikası’nda yer alan bilgileri değiştirme hakkımızın saklı olduğunu, değişiklik halinde Çerez Politikası’ndan güncel bilgiye ulaşabileceğinizi bildirmek isteriz.