Baxana

Yılbaşında Nasıl Giyinmeli?

Yılbaşında Nasıl Giyinmeli?

Yeni umutlar ve yeni başlangıçlarla karşılamaya hazırladığımız yeni bir yıl geliyor. 2024 yılına girmemize sadece birkaç hafta kaldı. Şimdiden yılbaşı programları yapılmaya; yeni yıla nerede kimlerle girileceği başlandı. Eğer programınız az çok netleştiyse o gece ne giyineceğinize de karar vermeniz gerekiyor. Evinizde dostlarınızla geçireceğiniz sıcak bir yeni yıl kutlaması dahi olsa bu özel gecede doğru kıyafet içinde olmanız kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

İster sokaktaki kutlamalara katılın ister dışarıda şık bir restoranda akşam yemeğine çıkın; kıyafet seçiminde veya makyaj ve aksesuar tercihinde bugün daha cesur davranıp çizginizin biraz dışına çıkabileceğinizi unutmayın. Kendinizi şımartabileceğiniz bu özel gecede, üzerinizde alışılmışın dışında renk ve ışıltının olması çok göze batmayacaktır. Tabi bunu yaparken dozu fazla kaçırıp, kostüm partisine gider gibi giyinmemeye dikkat etmeniz gerekiyor. Sizi ince gösterecek en dar kıyafeti, daha uzun gösterecek yüksek topukluları giymek de isteyebilirsiniz ama unutmayın; gece uzun, hareketli ve yorucu olacak. En dar kıyafetiniz veya yüksek topuklu ayakkabılarınız bir süre sonra işkenceye dönüşebilir. Normalden biraz daha fazla çaba göstererek istediğiniz mükemmel silueti, doğru rengi ve dengeli ışıltıyı yakalayabilirsiniz.

Yılbaşı gecesi ne giyineceğiniz büyük oranda gideceğiniz mekâna ve oradaki programa bağlı olarak değişecektir. Bunun yanında, bir araya geleceğiniz insanlarla uyumlu giyinmenizin, şık ve rahat olmanız kadar önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor. Henüz yılbaşı gecesi programı yapmadıysanız sizin için yol gösterecek önerilerimize göz atmanızda fayda var. 

YILBAŞINI EVDE GEÇİRECEK OLANLAR NASIL GİYİNMELİ?

Yeni yıla evde girecek olanların giysi seçiminde çok da zorlanmayacağı düşünülür. Özellikle kendi evinde, aile arasında yenilecek bir akşam yemeği ise söz konusu olan ne giyileceğinin üstünde pek durulmaz. Oysa, bu yeni başlangıçlara işaret eden özel gün, çekirdek aile içinde de olsa özenli bir yaklaşım herkesin kendini iyi hissetmesini sağlayacaktır. Bu gruptaki kadın, erkek ve çocuk için yılbaşı stilinin anahtarı; evin konforlu, güvenli ve sıcak atmosferine vurgu yapan rahat kıyafetlerde saklı. Sokağa çıkılmadığı için dış giyim parçalarının olmadığı bir kombin yapmak hiç de zor değil. Yeni yıl temalı ince trikolar, gömlekler, bluzlar ve midi elbiselerden kendi tarzınıza uygun bir kombin yapabilirsiniz. Fikir vermesi için baxana.com’un yeni yıl için seçtiği ürünlere göz atabilirsiniz. Invidia’nın zamansız midi elbisesi, FTZ Woman’ın triko takımları, Redowl’un kalın hırkaları ev kutlamaları için ideal bir seçim olacaktır. Elbise kombinlerinizi Brity’nin stilettoları ile tamamlayabilirsiniz. Erkekler için ise Tezcan’ın %100 deri ayakkabılarını öneriyoruz. 

YILBAŞINA SOKAKTA GİRENLER NASIL GİYİNMELİ?

Yeni yılda kapalı bir mekâna hapsolmak istemeyip sokakları tercih edenlerin her şeyden önce soğuk havayı dikkate alarak korunaklı kıyafetler tercih etmesi gerekiyor. Bir de gecenin sonunu sızlayan ağrıyan ayaklarla bitirmek istemeyenler için rahat ayakkabılara öncelik verilmesinde fayda var. Yaratıcı dış giyim parçaları, ‘oversize’ kabanlar, şişme montlar, renkli atkı, bere ve eldivenler yılbaşı sokak partileri için ideal.

YILBAŞI PARTİSİNDE NASIL GİYİNMELİ?

Son yıllarda İstanbul’da neredeyse en popüler yılbaşı aktivitesi ev partileri oldu. Muhtemelen çoğunu tanıdığın, tanışmasan bile üç aşağı beş yukarı aynı janra sahip olduğun insanlarla bir araya geleceğin bir yılbaşı partisinde nasıl giyinmelisin? Şayet yemekli bir yılbaşı daveti değilse kıyafet seçiminde en özgür olabileceğin yeni yıl partisi bu olabilir. “Madem biz bize eğleneceğiz,” deyip hep o arzuladığını sıra dışı kıyafeti bu gece deneyebilir, istediğin aksesuarı takıp, farklı bir makyaj yapabilirisin! Tabi ertesi gün instagram story’lerinde göreceğin senden rahatsız olmayacaksan. Payetli bir mini elbise üzerine alacağın bir ceket, transparan bir üstle giyeceğin saten bir pantolon, deri bir etek veya tulum ile yapacağın her kombin hem yemekte hem yemek sonrası parti için ideal seçim olabilir. Dışarı çıkarken üzerine şık bir manto, uzun tüylü renkli bir kürk veya pelüş palto alabilirsin. Yeni yılda bir ev partisine davetliyseniz, baxana.com’un yılbaşı için hazırladığı ışıltılı kapsül koleksiyonuna göz atmanızda fayda var. 

YENİ YILA DIŞ MEKANLARDA GİRECEKLER NASIL GİYİNMELİ?

Mekân kombin uyumunun önemini bilmeyen yoktur. Yılbaşı’na dışarıda bir mekânda girecekseniz, seçeceğiniz kıyafeti de ona göre seçmeniz gerekiyor. Bu mekân yüksek rakımlı karlarla kaplı bir dağ evi, Boğaz’da bir restoran veya şehrin herhangi bir yerinden bir kulüp olabilir. Gideceğiniz mekânın özelliği, içerideki oturma düzeni, diğer konukların giyim tercihleri kendi tarzınızı belirlemede yardımcı olacaktır. Gideceğiniz yer bir restoransa daha formal parçalarla şık bir görünüme ihtiyaç duyabilirsiniz. Ya da bir dağ evine gidiyorsanız mutlaka hava koşullarını dikkate alan seçimler yapmalısınız. Keza bir kulübe gidiyorsanız sürekli ayakta kalacak ve hareketli bir müzik eşliğinde dans edeceğinizi hesaba katarak hareket etmelisiniz.

Ne seçerseniz seçin, unutmamanız gereken bir şey var: Bugün yılbaşı ve sınırlarınızı biraz zorlamanın hiçbir sakıncası yok. Yine de genel olarak dikkat etmeniz gereken bir iki nokta var. Giysi seçimlerinizi vücut proposyonunuza göre yapın. Bu konuda baxana blog sayfasında yer alan doğru giyinme kodları, ve promosyonunuzu öğrenin yazılarına göz atabilirsiniz. Bunun dışında, doğru aksesuar ve ayakkabı seçimi, giyilecek kıyafetlerin etek boylarının tam olarak ayarlanması, bakımlı tırnaklar, tene ve giysiye uygun makyaj yaparak harika bir gece geçirebilirsiniz.

Şimdiden iyi seneler!


BaxanaBaxana
Baxana bir Erler Grup kuruluşudur.