Baxana

Doğru Giyinme Kodları

Doğru Giyinme Kodları

Doğru giyinmenin anahtarının, büyük oranda kişinin vücudunu tanıması ve ona uygun giysiler tercih etmesiyle ilgili olduğu bilinen bir gerçek. Peki siz vücudunuzu gerçekten tanıyor musunuz? Dengeli bir siluet için hangi parçaları seçeceğinizi, vücudunuzun beğenmediğiniz bölgelerini nasıl kamufle edeceğiniz veya beğendiğiniz özelliklerinizi nasıl ön plana çıkaracağınızı biliyor musunuz? Sizin için tüm bunların cevabını bulabileceğiniz harika bir yazı dizisi hazırladık. 


DOĞRU GİYİNMENİN SIRRI VÜCUDUNUZU TANIMAKTA GİZLİ

Her insanın ruhu gibi, anatomisi de benzersizdir. Dolayısı ile bedenleri standartlaştırmak oldukça zordur. Bununla birlikte, doğru giyinmenin kodları büyük oranda kişinin vücudunu tanıması ve ona uygun giysiler tercih etmesiyle ilgili olduğu için özellikle hazır giyim endüstrisi bir standarda ihtiyaç duyar. Anatomi biliminin de yardımıyla çok yönlü olarak oluşturulan bu standartlar kişinin vücudunu tanımasına ve ona göre giyinmesine büyük ölçüde yardım eder.

Modadaki değişim ve trendleri takip ediyorsanız, esas olanın ‘siluet’ olduğunu fark etmişsinizdir. Vücudunuzun silueti, yapınızın ana hatlarıdır. Her sezon öne çıkan belirli siluetler; farklı renk ve desenlerle yeni bir ifadeye kavuşturulur. Kişinin güncel trendlere uygun bir siluet oluşturabilmesi için doğru parçaları, doğru renklerle bir araya getirmesi gerekiyor. 

GİYSİ SEÇERKEN!

Bu sanıldığı kadar zor değil! Giysilerin güzel ve orantılı bir şekilde oturmasını sağlamak ve görünümünüzü geliştirmek için önce vücudunuzu tanımanız gerekiyor. Vücut tipinizi bilmek, doğru stilleri seçmenize yardımcı olacaktır. Vücut tipinizi değerlendirip hangi tarzların size en uygun olduğunu öğrendikten sonra dolabınızdaki bazı kıyafetleri neden hiç giymediğinizi daha iyi anlayacak, kıyafet ve aksesuar satın alırken en iyi kararı vereceksiniz. Bir giysi, vitrinde veya manken üzerinde gözünüze çok güzel görünebilir veya bu ürünü sırf sezonun modasını yansıttığı için satın almak isteyebilirsiniz. Fakat bu şekilde yapılan alışveriş tercihleri kimi zaman hayal kırıklığına dönüşebilir. Burada kişinin, söz konusu ürünü vücut tipine veya oranlarına uygun olup olmadığını biliyor olması hata yapmasını engelleyecektir. Örneğin, düz bir vücuda sahipseniz, hatlarınızı tamamen ortaya çıkaran dar bir elbise giymenizin hayatınızın hatası olacağını; bunun yerine omuz veya basende hacim yaratacak giysilerle daha iyi bir görünüme kavuşacağınızı bilirsiniz. Ya da kısa bacaklıysanız, yüksek bel pantolon ve etekler giymenizin bunu dengeleyeceğini…

Vücudunuzu tanımak boy, kilo oranını bilmekten çok daha fazla detay içerir. Gövdenin yatay ve dikey olarak değerlendirilmesinde bile çok sayıda varyant ortaya çıkmaktadır.

Baxana.com olarak bu yazı dizimizde vereceğimiz ipuçları ile vücudunuzu tanımanıza, dengeli bir siluet için hangi parçaları seçmeniz gerektiğine yardımcı olacağız. Ayrıca vücudunuzun beğenmediğiniz bölgelerini nasıl kamufle edeceğinizi ve en iyi özelliklerinizi nasıl ön plana çıkaracağınızı da anlatmaya çalışacağız. Ama önce gelin birlikte vücudunuzu analiz edelim. Amacımız vücudunuzu kategorize etmek değil; sadece giysi seçimlerinizde bir denge oluşturmanıza yardımcı olacak bazı bilgiler vermektir. Çünkü siluetiniz ne kadar dengeli görünürse, kıyafetiniz o kadar güzel görünecektir. 

BaxanaBaxana
Baxana bir Erler Grup kuruluşudur.