Baxana

Abiye Seçmenin Pük Noktaları

Abiye Seçmenin Pük Noktaları

Dünyanın her yerinde olduğu gibi biz de davet, düğün, nişan gibi özel günlerde şık ve özenli bir şekilde giyinmek önemsenir. Dolayısı ile her kadın, bu tür özel gün ve gecelerde giyinmek için gardırobunda bir veya birkaç tane abiye mutlaka bulundurur. Günlük giyime göre daha pahalı olan abiye gece elbiseleri, daha uzun aralıklarla satın alındığı için kişinin her dönem kullanabileceği, kendisine yakışan doğru elbiseyi seçmesi çok önemli hale geliyor. O halde gelin elbisenizi birlikte seçelim! Gece elbiselerindeki son trendleri ışığında hazırladığımız mini rehberde size yol gösterecek küçük ip uçları bulacaksınız.

NEREDE, NE GİYİLİR?

Özel davetlerin kilit parçası olan abiye gece elbiseleri tek parça olduğu için pratik bir giysidir. Fakat, vücut tipine göre doğru gece elbisesi seçmek günlük giyime daha zor ve streslidir. Kişi doğru seçim yaptığından veya ödediğinin karşılığını aldığından emin olmak için alacağı giysi ile ilgili tüm detayları bilmek, benzerleri ile karşılaştırmak ister. Siz de bu abiye elbisesi almayı düşünüyor ve kafanızda birçok soru varsa alışverişten önce bir ‘check list’ hazırlamanızı öneririz. Bu liste, elbisenin kumaşından başlayarak model detayları, fiyatı, etek boyu, rengi ve aksesuarlarla ilgili bilgiler ve sizin açınızdan önemli ayrıntıları içermelidir. 



Tüm giysi alışverişlerinde olduğu gibi abiye gece elbisesi alırken de size yakışan bir model bulmanın yolu, bedeninizi tanıyor olmaktan geçer. İdeal vücut oranına sahip olmak çok nadir rastlanılan bir durum ama dengeli bir siluet oluşturmak o kadar da zor değil. Vücudunuzda uzun ya da kısa göstereceğiniz, öne çıkarmak veya gizlemek istediğiniz bölgelerin farkında olmanız dengeli siluet yaratacak elbiseyi bulmanıza yardımcı olacaktır. Ardından davetin içeriğine göre giysinizi tamamlayacak aksesuarlar, saç ve makyaj tercihleri ile göz alıcı bir şıklık yaratabilirsiniz.

Yaşınıza, vücudunuza, davet yeri ve niteliğine uygun olarak yapacağınız elbise tercihinde önceliğiniz rahatlık olmalı. Davetin uzun olacağını da dikkate alarak, size kendinizi iyi hissettiren, hareket edince terlemeyeceğiniz bir elbise doğru seçim olacaktır. Bir yakınınızın düğününe sakin bir elbise ile gidebilir; bir akşam üstü davetine parıltılı bir midi elbise ile katılabilirsiniz. Bir kır düğününde payetli dar bir gece elbisesinin iyi görünmeyeceğini tahmin edersiniz. Ama mezuniyetse söz konu olan daha özgür renk ve hacimlere yönelebilirsiniz. 



YENİLİKÇİ RENK VE MODELLERDEN KORKMAYIN

Kadınların abiye gece elbisesi satın alma davranışına baktığımızda, genelde hem renk olarak hem model olarak her zaman daha klasik olana yöneldiği görülüyor. Google üzerinden abiye aramalarında renk olarak siyah, kesim olarak kabarık etekli ‘A Line’ elbiseler ilk sırada çıkıyor. Siyah renk gece elbisesi belki her kadının gardırobunda bulunması gereken bir klasik fakat güncel trendlere uygun renk ve modelleri de dikkate almakta fayda var. Yenilikçi model ve kesimler sizi çok daha şık gösterecektir. Dolayısı ile abiye elbise almadan önce sezon siluetlerini, kumaşlarını ve renklerini bilmek karar vermenize yardımcı olacaktır. Örneğin 2022 İlkbahar/Yaz sezonu moda trendlerine paralel bir seçim yapmak isterseniz, bu sezon hafiflik ve ışıltının başrolde olduğunu unutmamanız gerekiyor. Yani tül ve organze gibi hafif transparan kumaşlar üzerine payet ve boncuk işlemeli elbiseler ile hedefe tam onikiden vurabilirsiniz. Yine aynı şekilde uçucu şifonlar, krepler, yeniden gündeme gelen satenler ile stilinize modern bir görünüm katabilirsiniz. Özellikle straples veya ip askılı elbiselerin özellikle saten türevi kumaşlarla çok şık bir görünüm yarattığını unutmayın. Abiye gece elbiselerinin olmazsa olmazı işlemeler sizin tarzınız değilse, yaratıcı drape ve katlama teknikleri, sürpriz kesikler ile farklılaşan daha yalın çizgideki abiyelere yönelebilirsiniz. Baxana.com’un gece elbiseleri kategorisinin en güçlü markası Invidia & xclsv, zengin abiye koleksiyonunda farklı tarzlara hitap edecek alternatiflere yer veriyor. 


BaxanaBaxana
Baxana bir Erler Grup kuruluşudur.