Baxana

Üçgen Vücut Tipi

Üçgen Vücut Tipi

Armut şekli de denen bu vücut tipine sahip kadınların basenleri üst vücuda oranla daha dolgundur. Dar omuzlar, basenden daha küçük göğüs ölçüsü ve ince bel bu vücut tipinin karakteristik özelliğidir.

Üçgen Vücut Tipine Sahip Olanlar Nasıl Giyinmeli? 

Üçgen vücut tipine sahip kadınlar için altın kural, vücudunun alt kısmına dikkat çekecek kıyafetler giymekten kaçınıp, bakışları üst kısma çekecek tercihler yapması. Üst giyimde göz alıcı baskılar, işlemeler ve dantel detaylara yer vermek dikkatleri bu noktaya çekecektir. Ayrıca, üst gövdeye hacim katan ve özellikle omuzları güçlendiren parçalar bu vücut tipinde dengeli bir siluet yaratacaktır. Kayık, yuvarlak veya kalp yakaları kullanabilecek bu gruptakiler, askısız, ip askılı, elbiselerin yanı sıra üstte fiyonk veya 3D süslemeli, etek kısımları düz kesim elbiseler; omuzları süslemeli bluzlar, fırfır detaylı gömlekler, omuz pedleri olan bir blazer ceketler tercih edebilir.

Üçgen vücut tipine sahip olanlar, dar pantolonlar, tozluk, tayt veya skinny jean’ler yerine, fırfır, cep gibi detayların olmadığı, bedene oturan düz kesimler veya beli belirginleştiren orta/yüksek belli pantolonlar tercih edilmeli. Yine aynı şekilde dar olmadığı sürece kalem etek, beli vurgulayan iyi yapılandırılmış A-kesim etekler de giyilebilir. Baskılı ya da kargo pantolonlar armut vücut tipine sahip kadınları kilolu ve hantal, düşük belli kot pantolonlar ise kalçalarınızı daha geniş göstereceğinden bunlardan uzak durulmalı. 

KEŞFET

BaxanaBaxana
Baxana bir Erler Grup kuruluşudur.