Baxana

Ters Üçgen Vücut Tipi

Ters Üçgen Vücut Tipi

Bu vücut tipinde vücudun en geniş kısmı omuzlardır; kalçalar ve göğüs ise daha dar, bel kısmı ise çok az belirgin veya hiç yoktur. Bu tip vücuda sahip olanlar genelde güzel biçimli bacaklara ve atletik görünüme sahiptir. Aynanın karşısına geçin, basen bölgeniz ve beliniz, göğüs ve omuzlarınızdan daha küçükse büyük ihtimalle ters üçgen vücut tipine sahipsiniz.

Ters Üçgen Vücut Tipine Sahip Olanlar Nasıl Giyinmeli? 

Ters üçgen vücut tipine sahip kadınların stil anahtarı; belirli bir bel vurgusu yaratarak, geniş omuzlarını dengeleyecek giysiler tercih etmesinde gizli. Kıyafet seçerken amacınız, omuz ve kalçaların orantılı olduğu, göğüs ve belin belirgin olduğu dengeli bir kum saati vücut yanılsaması yaratmaktır. Dolayısı ile kalça ve bacak çizgisine hacim kazandıracak katmanlı alt giysiler, peplum detaylar, pliler, drapeler bunu çözecektir. Ayrıca üstte koyu, altta daha açık renk giyerek de oynayabilirsiniz. Bakışları bacaklara çekecek stilleri tercih edebilecek bu grubun yapmaması gerekenlere gelince; geniş omuzları daha da hacimli gösterecek giysilerden, dar pontolon ve dar eteklerden kesinlikle uzak durulmalı. Aynı şekilde geniş ve düz yaka giysiler de bu gruba göre değil. Boyuna ve omuzlarda ağır detaylar, göz alıcı desenler tüm dikkati bu bölgeye çekeceğinden tercih edilmemesi gerekiyor.

Derin ve dar yakaları rahatlıkla kullanabilecek ters üçgen vücutlu kadınlar, daha kilolu bir görünüm veren kare, düşük omuz ve kayık yakalardan kaçınmalı. Üstte koyu tonlarda U, V, yuvarlak veya asimetrik yakalı üst bluzlar, kimono gibi uzun kollu giysilerin dengeli bir siluet yaratacağı bu gruptakiler alt giyimde geniş omuzları dengeleyecek seçimler yapmalı. Geniş paça pantolonlar, açık renk parlak renkli, desenli pantolonlar, ‘boy friend’ pontolonlar ve ‘palazzo’lar ideal seçim olabilir. Eteklerde ise maksi veya midi olmak kaydı ile kuşaklı, pileli, süslemeli tüm etekler kullanılabilir. Elbiselerde de aynı mantıkdan hareketle belden kalçaya doğru genişleyen elbiseleri tercih edilmesinde fayda var. 

KEŞFET

BaxanaBaxana
Baxana bir Erler Grup kuruluşudur.