Baxana

Oval Vücut Tipi

Oval Vücut Tipi

Genel olarak büstün fark edilir derecede büyük, kalçaların dar olduğu vücut tipini tanımlar. Bu vücut tipinde bel tanımsız, hatta vücudun en geniş yeri olarak basen ve omuzla aynı veya daha geniştir. Kalçalar düz ve bacaklar incedir. Boyun kalındır, omuzlar yumuşak ve yuvarlaktır.

Oval Vücuda Sahip Olanlar Nasıl Giyinmeli? 

Bu vücut tipine sahip olanların doğru giyinmesi temel olarak beli ortaya çıkaracak bir illüzyon yaratarak görsel olarak silüeti daha uzun ve daha ince gösterebilmesiyle ilgilidir. Üst giyimde daha koyu tonların tercih edilmesi bu grubun altın kuralı. Bele oturan koyu ton ceketlerin altına çok daha açık tonlarda bir etek veya pantolon giyinmek hem bel çizgisine vurgu yapacak hem de daha ince görünüm elde edilmesini sağlayacaktır. Ayrıca yine üst giyimde basen kısmında genişleyen V veya U yaka giysiler; çizgilerin, şeritlerin ve dikişlerin mümkün olduğu kadar dikey olması daha ince bir siluet algısı yaratacaktır. Bunun dışında aksesuar kullanımında aşağıya sarkan abartılı takılar ve uzun fular ve atkılar da bu görünümü destekleyecektir. Aynı renkte alt ve üst giyinmenin vücudu her zaman daha uzun ve ince gösterdiğinin altını çizerek, bu gruptakilerin kendilerine dönük bakışları, bacaklara, yüze ve dekolteye çekmesinin de önemli olduğunu hatırlatmakta fayda var. Etkileyici makyajlar, cesur küpe ve kolyelerin yanında alt giyimde detaylar tercih edebileceğinizi unutmayın.

Oval vücuda sahip olanların özellikle kaçınması gereken stillerin başında bel ve göğüste ağır kıvrımlar veya fırfırlar geliyor. Üst bölgesinin sıkıştıran modellerden uzak durması gereken bu grup için küçük desen, yatay çizgi, bol ve geniş paça pantolonlar da uygun değil. 

KEŞFET

BaxanaBaxana
Baxana bir Erler Grup kuruluşudur.